Den simple opkrævningsproces

Opkrævningsprocessen danner Business Central salgsfakturaer og lejer salgsposter på baggrund af ejendomsstamdata. Værdierne (eksempelvis betalingsformskode og betalingsbetingelseskode) til dokumenterne trækkes fra lejrkortet, Denne artikel dækker den simple opkrævningsproces.

 

1. Start med at synkronisere dine rater

 

Tryk på F5 og rollecentret opdateres nu raterne der er markeret med "Næste". De behøver ikke ligge på den opkrævningsdato, som du påtænker at lave lejeopkrævningen på. (Raten kan ligge om et år, og være markeret med "Næste"

 

 

 

2. Kør opkrævningsparat

 

Rapporten tjekker for mange forhold, og fortæller om der er forhold som skal rettes inden du fortsætter med opkrævningsprocessen.

 

De 2 datoer angiver at vi agter at undersøge muligheden for at afvikle lejeopkrævningen 01-10-2024

Opkrævningsparat kan afvikles med flere parametre, og benytter du forretningsstyring - altså at køre flere regnskaber i et styringsregnskab, bør du læse artiklen om opkrævningsparat som er mere uddybende

3. Ret forhold indikeret i opkrævningsparat

 

Mangler der eksempelvis kontonumrene i ydelsesopsætningen, eller manglende bogføringsopsætninger vil de være vist i den første sektion, medens glemte linjer (anden sektion) bør behandles.

Er rapporten ok, ser den ud som nedenstående:

 

4. Lav opkrævningen

4.1. Opret en ny opkrævning

 

4.3. Vælg datoen

 

(Tip: Ved at bruge knappen "Find linjer" + "Genindindlæs linjer" kan du afgrænse yderligere. Skal en enkelt lejer eksempelvis faktureres, eller måske en bestemt ejendom osv.)

 

4.3 Ikke obligatorisk: Alt efter scenarier udfyldes evt. bilagsdato og forfaldsdato 

 

5. Udskriv afstemningsrapport

 

Markerer de opsummeringer som du ønsker at se:

 

Gennemse rapporten

 

Vær specielt opmærksom sektionen i bunden. Her kan du bl.a. se at betalingsformskoden er korrekt. Det er ud fra denne det bestemmes hvad der skal medtages til betalingsservice:

 

Momssektionen er også altid god at gennemgå:

 

Udskriv og arkiver evt. rapporten

 

6. Opret bilag

 

Bekræft at bilagene ønskes oprettet

 

 

6. Bogfør og luk 

(Tip: du kan gå ind på den enkelte faktura ved at trykke på tallet for oprettede fakturaer. Startside og kort. Driller bogføringen af et bilag kan du herfra lave en vis bogføring på dokumentet og se hvad der driller.)

 

 

Følgende besked fremkommer hvis alt gik godt. 

 

Evt. resterende dokumenter behandles. 

7. Nu udlæses nets-filer og øvrige bogførte fakturaer udskrives eller sendes per mail